PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK

18.12.2012 2455

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü (PDR), öğrencinin kişisel potansiyeli oranında kendini geliştirmesi, doyumlu, mutlu bir yaşama kendini hazırlayabilmesi için çalışmalarını, kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik alanlarında yürütmektedir. Tüm öğrencilere yönelik olarak; sınıf çalışmaları, değerler eğitimi, öğrenci birliği çalışmaları yapılmakta, öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik seminerler düzenlemekte, bilgilendirme amaçlı bültenler ve yazılar hazırlamaktadır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü öğrencilere yönelik çalışmalarını, okul idaresi, öğretmen ve aile ile işbirliği içinde, dinamik bir yapıda sistemli ve düzenli olarak sürdürmektedir. Okul idaresi, öğretmen, aile ve öğrenciden bilgi toplamakta, öğrenciyi tanımaya yönelik test, teknik ve envanterler uygulamakta, değerlendirmeler yapmaktadır. Elde edilen veriler doğrultusunda, öğrenciye yönelik bilgilendirme, yönlendirme, destekleme, iyileştirme ve geliştirme çalışmalarını yürütmektedir. Öğrencinin ihtiyacına göre çalışmalarını bireysel veya grup danışmanlığı şeklinde gerçekleştirmektedir. Okul dışından uzman desteği gerektiren öğrencilerle ilgili olarak, okul idaresi ve aileye bilgi vermekte, yönlendirilen uzmanla işbirliği sağlayarak, gelişmeleri izlemektedir.

Ortaokulda;  öğrencilerimiz akademik ve davranışsal açıdan izlenmekte, aynı zamanda duygusal- sosyal gelişim takipleri yapılmaktadır.  Tüm öğrencilerle, "verimli çalışma, sınav kaygısı, ergenlik dönemi, çatışma çözme yöntemleri, arkadaşlık ilişkileri" vb. konularda çalışılmaktadır. Öğretmenlere ve ailelere yönelik bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları yürütülmektedir.. Farklı gelişim veya öğrenme gösteren ya da uzunlamasına çalışılması gereken öğrenciler ile sınıf düzeylerine göre ele alınması gereken eğitimsel konular hakkında çalışmalar planlanmakta, takip edilerek uygulamaların ve sonuçların değerlendirilmesi yapılmaktadır. İlgili öğrencilerin öğretmen ve aileleri bilgilendirilmekte ve yönlendirilmektedir.

 'Öğrenci Odaklı Eğitim' anlayışının okulumuzda öğrencilerimizle ilişkili olduğu düşünülen her birey tarafından aynı algılanması ve ortak bir okul kültürünün oluşması sürecinde gerekli bulunan rehberlik çalışmaları hayata geçirilmektedir. Ekip olarak sadece soruna odaklı olmayan, gelişim dönemlerine uygun temel becerilerin kazandırılmasına yönelik bir yaklaşım benimsenmektedir. Çalışmalarımızda; insana ve karar verme hakkına saygı, gizlilik, gönüllülük ve süreklilik ilkeleri öncelikli sırada yer almaktadır.

 

PDR Dosyalarını Aşağıdan İndirebilirsiniz

Psikolojik Sağlamlık Afişi

Psikolojik Sağlamlık Veli Broşürü

Teknoloji Bağımlılığından Kendimi Nasıl Korurum

Sınav Kaygısı Zaman Yönetimi Öğrenci Broşürü

Çatışma Çözme Becerileri Veli Broşürü

Blinçli Teknoloji Kullanımı Veli Broşürü


20-03-2023